Sunday, December 23, 2012

AhaD???

Sekejapnye masa berlalu..dah seminggu bertemu ahad semula...wah sok dah mesyuarat...arini kena setlekan ape yang masih kurang...

6.00 pg: tersedar,bangun solat subuh
6.15 pg: mak hantar kuih kt kedai, saya buka tv hadap Running Man....terbahak-bahak gelak sorang2...ayah keje dr malam kelmarin xbalik lg...mak ckp kol 8 pg ni balik...
(x jumpe lg ayah ni..hehe..nak tnye pasal bonus die...bonus sendiri dh habis..bonus die 8x ganda gaji sy...waahhh!!!kalu sy memang sedang bersuka ria lah merancang..huhu)
7.50pg:running man habis..turun dapur cari sarapan..dah bese makan pagi...hehe..lapo lah
8.10pg: hadap dak blog ni pulak...

pas post ni saya nak settle keje rumah ape yg patut dulu baru cek list teerakhir tuk mesyuarat sok...yg penting surat lantikan tugas..walaupun dieorg dah tau tp dokumen raasmi perlu...

malam ni xtlg kt kedai..amik cuti tuk meeting sok..bersemangat awal tahun ni..hehe...

okeh..jumpe lagi nnt..

p/s: malam tadi kt kedai orang tanye..memang cikgu kena g sekolah ke cuti ni?sy pon xpasti tp sy g sekolah sbb sy rasa tanggungjawab ade keje kena settle..kt rumah kompem xwat..ade jugak dokumen2 yg perlu settle n hantar PPD..so kalau cuti lama pon sy still akan ke sekolah..boring duk rumah sebab dah bese keje kuar pagi kan..erm..pastu soalan cepu cemas yg sy xtau nak jawab ape.."anak sedara akk yang mengajar kt S......... tu tiap kali cuti sekolah ujung tahun balik sini,dieorang xde keje kt sekolah ke?..dh nak buka sek baru balik sana"..sorang lg menyampuk...tu yg best jadi cikgu kan..cuti lama gaji jalan,kite ni tiap2 hari kena keje..Alamak!..sy terus jawab salunye cikgu2 ni bile musim sekolah xkan kenal cuti..sabtu ahad pun still ade kelaslah, ade prgoram lah,ade kem lah..so wktu tu kami kerje tanpa mengira masa..klu sabtu ahad ade kem Isnin dah sekolah semula..mane bole sekolah ttup camtu sebab nak rehat..lagi 1 mungkin dieorg dah settle keje tuk tahun depan..so kite mesti bersangka baek ye..setiap perkara ade caranye..dan xsemua pekerjaan sama..

Saturday, December 22, 2012

PerJALanaN YanG TidAk DiSAngKa






Salam semua...nampak x sebahagian dari gambar di atas...huhu
Mesti dah ramai yang dapat teka kan...semangat betul nak tengok cite ni.. akhirnya rabu yang lepas berjaya menyelit masa tuk ke sini...hehe..habis menyudahkan kerja di sekolah, solat dulu terus ke mall..sebelum tu jemput nana dulu memandangkan rumahnye tersangat dekat dengan mall tersebut..ade geng lagi best..tengok pulak yang 3D..sebab ape ari rabu,..ari rabu tuk 3D harga tiket ade less..hehe..cite ni mula kol 310 sehingga kol 615 duk dalam tu...xsedar pon ralit sangat..
cite ni mengisahkan tentang pengembaraan orang kerdil..pelakon utama Hobbit yang terakhir dipilih oleh ahli sihir tuk sertai misi tersebut..saya xnak cerita banyak lagi best bila kite tengok kite nak tahu ape berlaku pas tu...mula2 cite cam boring ckit...ati mulalah.."aduh, boring ke cite ni...ala xbest ;a camni"..rupanye bile pengembaraan tu bermula...wah..tersangat best...ditambah 3D...berkongsilah menjerit konon kite sekali dalam misi tersebut...hehe..lebih2 bila situasi di gaung o lembah yang tersangat dalam...memang kebas kaki tahan takut jatuh kononnye..hehe... bila diakhirnya kite akan faham rupanye cite ni seperti permulaan bagi Lord of The Ring.. so sape yang suke tengok cite aksi bolehlah menonton...

p/s: sekolah dah nak mula..Isnin depan meeting awal tahun xtau sampai kol bape..kena prepare tugas guru2 tuk dibentang..semoga tahun depan lebih baek lagi perjalanan sekolah tuk menghasilkan sesuatu yang cemerlang. 

Monday, October 15, 2012

6 JEniS WAniTa YANg tiDAk PaTUt diKAHwiNi

Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki : " Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah".

1.Wanita Ananah
wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati.


2.Wanita Mananah
wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.

3.Wanita Hananah
Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.

4.Wanita Hadaqah
melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang sudah botak.

5. Wanita Basaqah

Pertama - Wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk suaminya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.

Kedua - Dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.

6.Wanita Syadaqah
banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja.


Sumber : ehberita.com

p/s: Saya dah lama dengar pasal ni..tapi bila muhasabah diri antara mahmudah dam mazmumah kite terus teringat perkara ni..sebenarnye ramai antara kite yang terlepas pandang semua ni..yang penting sekarang ni adalah luaran jerk..jadi ini bukan tuk semua lelaki tetapi sebenarnye amat penting bagi semua perempuan untuk menilai dan muhasabah diri kite.. Semoga kita semua tidak tergolong dalam golongan di atas... Sedih rasanya bila ade antara kite yang kufur nikmat...kesenangan dunia hanya sementara..tidak perlu bermegah untuk menunjuk..ingat..mungkin orang yang kite pandang rendah itu sebenarnye lebih tinggi nilai diri dari kite..
Mood :.. Sedih dengan situasi yang berlaku sekarang terutama kepada para wanita..

Monday, October 8, 2012

cERitA Bab KendURi KAWen (KAHWIN)

Salam semua...ape kabar arini?
Ari pertama memulakan kerja untuk minggu ini...
Seperti rutin biasa perhimpunan pagi tp arini lebih awal habis kerana budak2 akan memulakan peperiksaan akhir tahun arini sehingga khamis nnt. 
Disebabkan sekolah kami tu sekolah agama maka tuk subjek agama akan diteruskan sehingga minggu hadapn...
Arini masing2 balik lambat menyiapkan PBS..eviden KSSR tuk tahun 2 tuk pemantauan dari BPK Jumaat nnt...
walaupon sy x ajar KSSR tahun 2 tapi sy ada ajar tuk tahun 1..so kena prepare jugaklah..mane tau tiba2 dieorg mintak fail tuk tahun 1...haaah! mulalah melopong..maka selingan ketika menyiapkan sisa kerja petang tadi adalah pasal kenduri kawen...huhu
kt sekolah tu tinggal 3 org jerk lagi yg bujang...termasuklah diri ini...hehe
so bila bincang pasal perkara tersebut masing2 sibuk mencurah pendapat...sy tertarik dengan isu makan beradab...
teringat masa adik sy kawen bulan 5 aritu kami wat makan pengantin dalam rumah...perkara tu sy pernah belajar dan tau..maka kalu boleh kite elakkan mane yang mampu...
zaman dulu makan beradab memang dinantikan...semua orang nak tengok pengantin makan sambil suap meyuap..
perbezaan dengan sekarang yang paling ketara...dari segi makanan dan hiasan...
orang dulu makan beradab tp makanan mereka tiada beza, tetap sama dengan para jemputan...yang berbeza hanyalah hiasan itu pun sekadar lada besar merah o hijau yang dipotong tuk bentuk kelopak bunga...
tapi zaman kite ni seme canggih manggih kan...hehehe...
nak cantik2 ckit...sy pernah terdengar pasal makan beradab nih...boleh kalau kite nak wat kanopi khas tuk makan beradab tp makanan mestilah sama dengan para tetamu...kite sekarang makanan pengantin sangatlah mewah..ade ayam goleklah, udang cucuk tinggilah..masak ikan tiga rasa lah..macam2 lg 
begitu jugak dengan desert..so bila kite wat diluar...bila tetamu datang dan terliur dengan menu kite maka haruslah kite bagi tetamu rasa..tetapi klu ayam golek tu 2 ekor mane cukup tuk semua kan..erm..tulah yang orang xperasan sebenarnya...jemputan kite pelbagai lapisan (sy duduk kampung..yang tempat laen sy xtaulah mungkin org susah xdtg kot) bila makanan tersebut mereka lihat..orang susah, kanak-kanak..mereka semua pasti terliur..kesiankan...mereka hanye mampu tengok..
sebab tu sebaeknye kite wat di tempat yang tidak terlalu umum..mungkin boleh di dalam rumah..atau kanopi yang tidak melalui tempat tetamu makan....selesai makan maka pengantin bolehlah keluar dan beramah mesra dengan para tetamu..mampu ke tidak bile lebih ramai lagi orang yang susun majlis kite...

wah tengoklah ni kan...mesti terliur kan..
(ihsan dari google)

p/s : bile majlis kenduri kite..salunye sedara mara yang uruskan semua kan ..susah bagi kite nak elakkan..ade yang nak sponsor itulah..nak sponsor inilah..sebab kadang2 ape yang kite rancang xsepenuhnye berjaya.. ape2 pon semua tu sekadar perkongsian ..kawan2 semua boleylah sumbang saran ape yang sesuai kan..

Sunday, October 7, 2012

ConGRAtULaTIonS!!

Salam semua..memang dah hobi agaknye..blog minat tp nak update..
uuuhhhhh!!! payahnya...huhu
Alhamdulillah pada Jun 2011 selamat sudah kami menamatkan KDC kami selama 4 tahun (2007 - 2011)..
Selepas semuanya pada Julai 2012 kami menerima pengiktirafan penat lelah kami selama ini..
Majlis Konvokesyen IPG seluruh negara...
IPG Kampus Perempuan Melayu..tempat yg banyak memberi kami ilmu tiba giliran pada hari kedua...
sehari sebelum tu kami dah datang tuk pengambilan jubah dan juga taklimat..
Majlis ni berlansung di Dewan Seri Siantan Putrajaya...
Lebih2 teruja bila nak jumpa semula classmates yang dah terpisah lebih setahun..
Rindu sangat dengan semua...
Semuanya berlangsung dengan lancar pada majlis tersebut...
Walaupun mak ngan ayah xdpt datang namun kawan2 ade di sekeliling yang turut meraikan kejayaan bersama...
Syukur alhamdulillah...xsabar rasanye tuk kembali mencari ilmu...bukan tuk kepentingan sendiri..tetapi juga untuk dikongsi dan dicurahkan kepada semua anak2 generasi akan datang...
Sebagai pendidik ilmu itu seharusnye xpernah putus...
(kerana ade juga saya pernah dengar jiwa pendidik cukup sekadar sijil dan ilmu yang dah ade..semangat tuk terus mencari seolah terputus kerana sikap yang merasakan diri adalah yang terbaik)
Di bawah ada sedikit kenangan...xnak letak gambar banyak2 sangat..hehe

 Bersama k.midah, k.una, nana, and k.reha
Tahniah pada k.una..masa ni die dah pregnant 3 bulan...

 Selepas taklimat mencuba jubah dan bergambar kenangan

 Alhamdulillah...semuanya dah selesai
Tahniah semua...bila pulak kite dapat jumpa kan...

 Sebahagian daripada kami KDC KDPM SABK 07..Pendidikan Islam
Ramai juga yang xdapat hadir sebenarnya...ade rezeki kite jumpe ye

Alhamdulillah tuk kali kedua...
Dalam persediaan tuk fasa seterusnye...InsyaAllah dalam tempoh bawah 10 tahun akan datang sy kembali seperti ini..

p/s: kepada kawan2 semua...tahniah diucapkan...ingat ye lepas ni kite sambung lagi...semoga kite masih dpat bersama dalam menuntut ilmu...kalian adalah rakan, serta guru kepada saya...Alhamdulillah...

Sunday, July 22, 2012

mY BroTheR's WeDDinG

Salam semua...
dan tak lupa juga Salam Ramadhan tuk semua..
dah lama x jenguk blog nih...
ade jugak yg tanye..yg pasti nak post mcm2 tp x berkesempatan...
ni post terdahulu sebenarnya..dah 2 bulan berlalu pon..
Alhamdulillah pada 28 April yg lalu adik sy dah selamat bergelar seorang suami...
Wah...sy memang xsabar nak kenduri kendara nih...maklumlah kt rumah ni xpernah lg kenduri besar...so bila awal dulu ayh cadangkan sekali kenduri sy pon saje bg alasan...
"jgnlah wat sekali..dah lah kami ni 3 beradik jerk...klu wat sekali pasni xde sgtlah kenduri kt rumah ni"...hehe..propa jerk lebih...
maka pada 5 Mei pulak kenduri di belah pihak kami...
seronok sebenarnye jadi anak sulung ek...kite ni org kedua terpenting selain parents kite..
bayangkan masa kenduri aritu orang cr mak ngan ayh..bila 2-2 xde orang akan cakap...
" tu anak die yg tua sekali"...maka orang ni akan bertemu dengan sy ucapkan terima kasih..
seronok dapat jumpe ramai org...
(klu jd pengantin xdpt jumpe semua..make up dlm bilik berjam2, pastu bergambar kt dlm rumah pon lama..kua sekejap dh nk p outdoor tuk bergambar..)
So...xnak bebel panjang...ade sedikit gambar kenangan yg sy sempat upload..dan ni pon je yg sempat ambil gune kamera sy yg MAHAL ni..kononnye..hehe

malam mesyuarat kt rumah..27 April..malam esoknye majlis akad nikah

buka semua pintu dah macam malam kenduri..tp seminggu lagi..hehe

mas kahwin..petang tu beli barang yg xcukup lagi baru teringat tuk mas kahwin..sampai kt kedai capai jerk ape yg sesuai..sampai rumah kol 7 ptg..nak pegi kol 9,,kelam kabut sungguh wat mende ni..nak bersiap lagik..seb baek jd jugak...

pengantin bersama mak dan ayah sebelum berangkat...xjauh pon..lebih kurang 10 minit naek kete..hehe...(si somel kiri kanan tu cucu sedara dieorg yg paling rapat..ckit2 aki de, wan de)

berdebar2 lah tu..hehe..
(gambar akad nikah xdpt snap sebab rakam)

mak sarungkan cincin pertunangan...kami wat majlis bertunang dulu sebelum akad nikah
tp sarung cincin selepas akad nikah..hehe...

giliran adik lak menyampaikan mas kawen

acara membatalkan air sembahyang...

nilah pengantin malam tu dengan nama glemer Ali & Ana

ni lagi 1 keje xpres..igtkan study je last minit..mende ni pon sama..berarak pukul 1230 pm, so pg tu sy g sekolah dulu sebab kena handle perlawanan persahabatan netbal sekolah..so balik tu singgah lg cr yg xcukup..sampai rumah 11 pg..terus terkam mende ni dibantu sepupu2 ku ..akhirnye ni hasil dalam setengah jam..xbape kreatif sebab xdpt fikir klu keje last minit...hehe..
(yg sendiri kena prepare awal nih)

inilah 7 dulang yang akan diarak bersama rombongan


dah sampai...sy xbawak ape2 pon sebab sibuk dengan kamera sy tuh..hahah

diarak masuk

emak & ayah bersama pengantin

saya pon nak jugak..hehe..yg duduk tu sepupu..yg berdiri sebelah kiri mak saudara (die ni bulan 11 ni pulak kendurinye)

dah sampai rumah kami semula...muke letih sebab tu jeboik jerk..hehe

p/s : nnt tunggu entry sy lak camni ek...tahun bile tu leha????hahahah

Wednesday, June 6, 2012

HoHo (OoO)

Me in dis week....
sepatutnye bergumbiralah kan...
Selamat Bercuti semua!!!!

Tuesday, April 17, 2012

BoLa BaLiNG~part 1~

Salam semua...
berdebar2 jerk rasa hati ni...hehe
Khamis nnt nak bawak anak2 game netball
Pagi td ade wat perlawanan persahabatan dengan SK Abu Bakar, Mentakab..
biasakan dieorang dengan perlawanan sebenar...
sebelum ni pon dah wat persahabatan dengan SK Sri Tualang & SK Tg Lalang
Memang muke budak2 ni cuak jerk bile masuk dalam padang...
cam nak masuk kandang harimau jerk..hehe
tp bile game mula punyelah ganas...
cam xley control jerk tp bola xdpt2 jugak..hehe
tahun ni terlalu banyak undang2 baru...
sampai kan sentuhan/halangan pon terlalu pack..
berlari walaupon xdpt bola tp terkena pihak lawan sedikit pon dah dikira kesalahan..
bile tangkap bola xdpt pr terjatuh..player yg laen kena amik..
xley org sama kerana tu dah dikira replay/rebound...huhu
klu shooter lak..shoot bola tp xmasuk n xkena pada ring goal pon xley amik bola tu..
dikira rebound...huhu...pening nak jd refree camni
kena amik kursus pengadilan lak...
maktab aritu amik bola baling...
haha..tulah tajuk entry kali ni..bola balinglah cik Leha...
awat hang p crita bab len....ish!ish!ish!
arini bermula perlawanan bola baling bwh 12 tahun selama 3 ari di SK Tg Lalang..
depan jerk sekolah sy..terus wat peringkat daerah tu yg lama tu...
lalu pg tadi teringat zaman saya dulu sekolah rendah...
minat maen bola jaring..darjah 5 dah wakil sekolah..
igt lagi waktu tu sy, shima n ani jerk darjah 5 yg wakil sekolah...
pastu darjah 6 otomatik lah kan..hehe
dan masa darjah 6 tu, kami org yg sama join bola baling jugak..
masa tu mula bulan 2 pai bulan 5 kami nih maen jerk...
(dahlah target sekolah UPSR kononnye..)
tp result sy penilaian UPSR memang teruk bulan 5 tuh..
pastu kami brainwash otak kami sesucinye..hehe
yelahkan..lepas training netball,sambung bola baling lak..seb baek hoki sama bola baling...
klu x sy n kawan2 dengan tamak halobanye kami join jgk..
konon glemerlah sekolah rendah dulu..pengawas n aktif sukan...
hahaha...naek menengah lingkup..ayu jerk sebab sekolah agama
(alhamdulillah ayh sy tetap berkeras antar sy sekolah agama walaupon dpt asrama penuh)
cite pasal bola baling..sy lebih berminat pd netball..
so game tuk zon km dpt n/johan..so hanye 2 org terpilih tuk peringkat daerah..
frust jugaklah masa tu..posisi sy GD..
so lepas tu training bola baling kami wat yg terbaek..sebenarnye banyak kenangan bola baling ni...nnt sambung..hehe
so kami training dengan budak lelaki..lawan 2 team tulah..
aduh, sakitnye xyah ckplah..
sy pon maen posisi defend..so sekali bdk lelaki fly step 3 memang xdpt nak elak..
sama ada terpeluk, tertindih...xyah ckplah..tp yg paling sy igt kena kaki dieorang kt perut..
berkesan tapak kasut kt tshirt sy tuh...huhu..
sy igt sape yg buat tau..hehehe
dan akhirnye sekolah kami johan peringkat zon, 2-2 laki n pmpuan..sekolah kami lak tuan rumah..penyokong ramailah..hehe
xde gambar banyak...ni jer jumpe

nampak x saya yg mane...hehe

adakah ini sy tahun 1996...huhu
tinggi sy masa ni 152
berat lak 52...hehe
now tinggi 156 jerk
berat ..... hahahah

p/s : nnt sambung lg entry nih ye...nak layan "Cinta Buat Emelda" lak...so kawan SKPP tahun 1996..klu baca entry nih...igt kenangan2 kite..kongsi kt komen ek...sy ley cite bab sy jerk..sbb sy jerk kot yg nakal ckit...hahaha...

Sunday, April 15, 2012

DaH LamA x BerHOBi

Assalamualaikum semua....
ermm..petang nih tengok tv sambil mam aiskrim walnuts..
hoho...sodapnyer!!!!
nak maen masak2 malas lak..
tengah hari td g kenduri dengan mak..pastu balik rumah solat zohor
pas solat zohor siap2 kua bandar dengan mak..p cari lagi barang2 tuk kenduri..
tinggal 3 minggu jerk lagi..huhu
xpe2..mudah - mudahan berjalan dengan lancar...
sepanjang perancangan nak cari yg terbaek..mane2 yg xelok kena elakkan..
ceh! cam kenduri sendiri..hehe
(cik leha..awk tu kena sambut tetamu tau)
ustaz pernah berkata : " kenduri tu halal tp menjadi haram bila masukkan perkara2 maksiat"
moga dijauhkan...niat kenduri ajk org makan
~senyapkan pertunangan, hebahkan perkahwinan ~
so ayh dah cakap..
1. xde pelamin tuk bersanding..so sy wat tirai jerk tuk bergambar
2. makan kt dalam rumah, kesian bg org2 susah tengok makanan pengantin yg sedap2 (biasa makanan pengantin kan ade yg spesel ckit)
3. xmo karok2, dj2 bagai..bukan konsert..kesian org nak makan bising
(tp kompang boley..nak hebahkan kepada org...erm,tp xsempat nak cr kot)
4. masak dengan ikhlas dan baik..
itu yg ayh nak
tapi ade org dengan cara sendiri kan...
yelah takut jugak..sbb setengah org yg pernah sy jumpe die xkan pegi kenduri rumah org yg ade bersanding...memanglah jemputan itu wajib tp klu ade yg xbaek harus tinggalkan jemputan..
oklah...hah!..sy nih gara2 persiapan kenduri...nak juga melaram...
tp ntahlah...sy hentam bagai jerk..hehe..
ayh kompem bsg cz membazir..
tp sy beli ikut keperluan sy nak...huhu
dah 4 bulan sy x beli...kli ni sy beli..
duit sy spend tuk brg2 ni RM50 jerk sebulan...so 4 bulan adlah rm 200
tengok ape yg sy dapat sebanyak Rm 200 tu...macam2...
hehehe..
sy suke beli yg ade SALE...sy salu tengok Cina,Jepun, Korea mesti shopping klu ade sale jerk..
memang untung rupanye..separuh org xsuke sbb takut brg dah lama atau xelok yg dibuat sale..
tp sebenarnye seme brg ade sale tp kena ikut turn bg satu2 jenama tuh...
so tiap bulan akan ade 1 brg yg sale...


selipar tuk kegunaan hari2
(dah kuarkan td masa p kenduri..stoking mane cik leha?..huhu)

ni nak guna masa kenduri nnt..so wat ms ni dlam stor dulu..dah kenduri nnt baru ley bawak kua g keje..hehe

minggu depan nak bawak budak2 netball game peringkat zon...
cikgu nye xde kasut...carilah jugak..hehehe..

dan seme hndbag sy dlm stok dah hbis..huhu..sy pon capailah 1
murah tau 80% less...geram nak beli banyak..tp tgk bajet ye..
(boley guna nak g seminar intergriti minggu depan..hehe)

nilah barang2 yg sy dapat semalam..seme dalam rm200 jerk
jenama 2 nih memang yg sy selesa..yg laen xsesuai dgn kaki sy yg tembam nih..hehe

pilih brg yg ade sale jerk...bile kira tolak bahagi..balance sale tuh kite boley dpt yg lain lg

p/s : semalam pas training budak netball kol 10 pg sy terus gerak sorang g mall..hehe..puas hati jugak ek jln sorang2..tp klu ber2 ke ber3 ke..ley tnye pndapat yg laen..so..puas hati shopping setelah lama meninggalkan hobi nih..hehehe